SALADE VAN RODE KOOL EN KALKOENFILET
½ rode kool, in zeer dunne reepjes
200 gram kalkoenfilet
4 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 eetlepel rode wijn
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
Verhit 2 eetlepels olie en roerbak de rode kool, ui en knoflook 2 minuten.
Schenk de wijn en azijn erbij en roerbak nog eens 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Laat het koolmengsel uitlekken en afkoelen.
Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper. Verhit de resterende olie in een pan en bak de kalkoenfilet in 5 - 6 minuten aan beide kanten gaar en bruin.
Verdeel de rode kool over 4 borden. Snijd de kalkoenfilet in plakken en leg deze op de rode kool.
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten