PROVENÇAALSE VISSALADE
200 gram visfilet (kabeljauw, tong, schol), in reepjes
200 gram verse spinazie
2 lente-uitjes, in stukjes
2 stengels bleekselderij, in reepjes
50 gram Hollandse garnalen, gekookt
1 eetlepel Provençaalse kruiden, gedroogd
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel olijvonaise
1 eetlepel yoghurt
1 theelepel mosterd
2 theelepels citroensap
zout
peper
50 gram zonnebloempitten, geroosterd
Meng de spinazie met de lente-ui, bleekselderij en garnalen. Verdeel dit over 4 borden.
Wrijf de visfilets in met de Provençaalse kruiden. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de visfilets gaar op een matige warmtebron. Schep de visfilets uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Roer de olijvonaise, yoghurt, mosterd en het citroensap met zout en peper tot een sausje.
Verdeel de vis en zonnebloempitten over het spinaziemengsel en schenk er een beetje saus over. Serveer de rest van de saus er apart bij
4 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gebied : Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrijk
gerechtsoort : salade
bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten