zondag 24 juni 2018

Heilbotsalade met croutons

HEILBOTSALADE MET CROUTONS

250 gram gerookte heilbot, in plakjes
4 sneetjes oud brood, ontkorst, in blokjes
1 teentje knoflook, gehalveerd
150 gram rucola, fijngesneden
4 rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadlijsten, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout
peper


Bestrijk het brood met de gehalveerde knoflook. Pers de knoflook hierna uit voor de dressing. Rooster de blokjes oud brood in een droge koekenpan op een matige warmtebron tot croutons.
Schep de rucola, tomatenblokjes en ui door elkaar.
Meng de uitgeperste knoflook met olijfolie, citroensap, zout en peper tot een dressing en schep deze door het rucolamengsel.
Verdeel de plakjes heilbot over 4 borden en schep het rucolamengsel erop.
Strooi de croutons over de salade.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel

Geen opmerkingen: