HEILBOTSALADE MET CROUTONS
250 gram gerookte heilbot, in plakjes
4 sneetjes oud brood, ontkorst, in blokjes
1 teentje knoflook, gehalveerd
150 gram rucola, fijngesneden
4 rijpe tomaten, ontveld, zonder zaadlijsten, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
zout
peper
Bestrijk het brood met de gehalveerde knoflook. Pers de knoflook hierna uit voor de dressing. Rooster de blokjes oud brood in een droge koekenpan op een matige warmtebron tot croutons.
Schep de rucola, tomatenblokjes en ui door elkaar.
Meng de uitgeperste knoflook met olijfolie, citroensap, zout en peper tot een dressing en schep deze door het rucolamengsel.
Verdeel de plakjes heilbot over 4 borden en schep het rucolamengsel erop.
Strooi de croutons over de salade.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten
gerechtsoort : salade
bron : Salades : 50 Recepten voor een frisse, gezonde maaltijd / Francis van Arkel
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten