CREMA DI CETRIOLI (ROMIGE KOMKOMMERSOEP)
Deze lichte soep is zowel warm als koud heerlijk. Dit recept kan ook op andere groenten worden toegepast, bijvoorbeeld venkel, selderij of snijbiet. Als u e soep koud wilt serveren, probeer dan eens de peterselie te vervangen door munt.
2 komkommers, geschild en in dikke plakken gesneden
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
500 milliliter melk
500 milliliter water
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel verse peterselie, fijngehakt
zout
peper
Doe de komkommers en de aardappelen in een pan met zware bodem en voeg de melk en het water toe.
Laat ten minste 10 minuten sudderen op een lage vlam of tot de aardappels gaar zijn. Pureer het mengsel in de blender en giet het terug in de pan. Voeg de witte wijn toe, breng weer aan de kook en haal dan onmiddellijk van het vuur. Voeg de peterselie en peper en zout naar smaak toe.
Dien de soep heet op. Of laat hem, als u hem koud wilt serveren, afkoelen. Zet hem voor gebruik ten minste een uur in de koelkast.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten