GEGRILDE ANANAS MET GRIEKSE YOGHURT, MUNT EN PISTACHE
1 ananas
2 eetlepels dulce de leche
250 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
limoncello of citroensap
1 theelepel kaneel
handje gepelde pistachenootjes, grof gehakt
rasp van 1 citroen
gemalen zeezout
kruidenolie
basilicum- of muntblaadjes
Schil de ananas. Boor het binnenstuk eruit. Snijd de ananas in ringen van 2 centimeter dik. Bestrijk deze met een bakkwastje met dulce de leche.
Verdeel de Griekse yoghurt over de borden en strijk de yoghurt iets uit. Verhit de ananas in een beetje olie. Gril beide kanten van de ananas 1 minuut tot deze goudbruin zijn. Blus de ananas af met limoncello of citroensap en strooi de kaneel erover.
Leg de ananas op de Griekse yoghurt en strooi de pistachenootjes erover. Verdeel de citroenrasp en wat gemalen zeezout over de borden. Druppel er wat kruidenolie over en strooi basilicum of munt over het gerecht.
4 personen
voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Boodschappen augustus 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten