TAGLIATELLE-VRUCHTENSALADE
150 gram verse tagliatelle
zout
250 gram verse abrikozen of abrikozen uit blik
250 gram witte en blauwe druiven
sap van 1 citroen
1 eetlepel witte basterdsuiker
kaneel
1 eetlepel bruine basterdsuiker
½ liter Bulgaarse yoghurt
50 gram gepelde walnoten, grofgehakt
Kook de tagliatelle in ruim water met zout en olijfolie beetgaar. Laat de tagliatelle op een vergiet uitlekken en spoel ze af met warm water. Schil de abrikozen, neem de pit eruit. Snijd de abrikozen in stukjes. Pel de druiven. Schep druiven en abrikoos, citroensap en witte basterdsuiker door elkaar. Roer kaneel en bruine basterdsuiker door de yoghurt. Schenk een laagje yoghurt op een klein plat bord. Neem met een vork een vierde van de tagliatelle uit de pan. Draai de pasta tot een nestje en leg dit op de yoghurt. Verdeel de vruchten over de tagliatelle en strooi de noten erover.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten