‘NSALATA DI PORTUALLA (SINAASAPPELSALADE)
4 rijpe, sappige sinaasappels
8 – 10 groene of zwarte olijven, ontpit, in vieren
1 middelgrote prei, schoongemaakt, het wit in dunne ringetjes gesneden; of 4 eetlepels fijngesnipperde bieslook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
4 eetlepels extra vergine olijfolie
zout naar smaak
versgemalen zwarte of witte peper
Schil de sinaasappels dik af. Snijd ze in dunne schijfjes of in stukken. Doe die in een schaal.
Voeg de olijven, de prei of bieslook, de peterselie, olie, zout en peper toe.
Schep alles zorgvuldig om en laat de salade 10 minuten rusten. Schep hem opnieuw om en serveer.
4 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Sicilië, Italië
gerechtsoort : antipasto
bron : Sicilië (Uit eten in Italië) / Mariapaola Dèttore
zondag 24 september 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten