PIZZA INTEGRALE CON PATATE, CIPOLLE E CAPPERI (PIZZA MET AARDAPPELEN, UIEN EN KAPPERTJES)
Een volkorenpizza heeft een robuustere structuur en het aroma is voller dan van een pizza waarvoor witte bloem is gebruikt. Als u dit recept wat volumineuzer wilt, gebruik dan eens een handvol verkruimelde gorgonzola in plaats van de kappertjes en de oregano.
PIZZABODEM
1 eetlepel droge gist
250 milliliter warm water
350 gram volkorenmeel plus wat extra voor het kneden
1 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie
BELEG
2 aardappelen, geschild en in flinterdunne plakjes gesneden
1 ui, in flinterdunne plakjes gesneden
30 gram kappertjes
2 eetlepels gedroogde oregano
zout
witte peper
4 eetlepels olijfolie
Voor het maken van de pizzabodem: los de gist op in het warme water en laat 10 minuten staan of tot zich belletjes vormen aan de oppervlakte. Maak een berg van het meel in een grote kom en druk een kuiltje in het midden. Giet het gistmengsel en het zout in het kuiltje. Werk, door met een vork draaiende bewegingen te maken, het meel door de vloeistof tot zich een deeg gaat vormen. Bestuif het werkvlak met meel. Leg het deeg in het midden en kneed het krachtig, 10 minuten; vorm een bal, sla die plat met de palm van uw hand, vorm weer een bal, etcetera.
Vet een bakplaat met olie in, leg het deeg erop en bedek het losjes met een stuk huishoudfolie (plasticfolie). Laat het deeg op een warme plek 1 – 2 uur rijzen of tot het in volume is verdubbeld.
Bestuif het werkvlak nogmaals met meel. Leg het deeg erop, sla het plat met uw handen, draai het om en trek het aan de hoeken uit elkaar. Vorm een ronde plak met een diameter van 30 centimeter en 6 millimeter dik. Maak de randen iets dikker. Leg het deeg op een bakplaat of in een pizzavorm en laat nog 20 minuten rijzen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg de plakjes aardappel op de pizzabodem en strooi er de ui, kappertjes en oregano overheen. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel in een dun straaltje de olie gelijkmatig over de pizza.
Bak de pizza 10 minuten. Temper e oven tot 200°C en bak nog 10 minuten of tot de pizzabodem bruin is geworden.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : pizza
bron : De Italiaanse keuken voor vegetarische fijnproevers / Emanuela Stucchi
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten