MADRAS CURRYSOEP
1 eetlepel olie
1 ui, fijngesneden
1 blik gepelde tomaten à 400 gram
200 milliliter kokosmelk
1 naan (brood), in repen
handvol koriander, grof gehakt
MADRAS CURRYPASTA
1 ui, in stukjes
1 rode peper, zaad verwijderd, grof gesneden
3 centimeter gemberwortel, geschild, grof gesneden
3 tenen knoflook
2 theelepels djinten (komijnpoeder)
2 theelepels ketoembar (korianderpoeder)
2 theelepels kurkuma (geelwortelpoeder)
2 theelepels garam masala
Pureer voor de currypasta alle ingrediënten in een keukenmachine tot een smeuïge pasta.
Verhit voor de soep de olie in een pan. Bak de ui zachtjes 5 minuten. Schep 1 eetlepel van de currypasta erdoor (of 2 als je van pittig houdt) en bak 1 minuut tot de geur goed vrijkomt. Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel klein. Schenk de kokosmelk erbij en verwarm de soep 5 minuten zachtjes. Rooster de repen naan in een broodrooster.
Roer de koriander door de soep en breng op smaak met zout en peper. Schep de soep in 2 kommen en geef de naan erbij.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Madras, India
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Delicious. september 2012
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten