zaterdag 19 juni 2021

Prei-orzotto met asperges, hazelnoten & rucola

PREI-ORZOTTO MET ASPERGES, HAZELNOTEN & RUCOLA

300 gram orzo
750 milliliter groentebouillon
2 preien, in ringetjes
400 gram groene asperges, onderkant eraf en gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
geraspte schil en het sap van 1 biologische citroen
40 gram hazelnoten
100 gram rucola, grof gesneden
1 - 2 eetlepels olijfolie


Verwarm de oven voor tot 200°C. Roer de orzo en groentebouillon in een braadslede door elkaar. Wrijf de prei en asperges in met de olijfolie, het zout, zwarte peper en de citroenschil. Verdeel ze samen met de hazelnoten over de orzo.
Zet het geheel 20 minuten in de oven en roer dan de rucola, het citroensap en de extra olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en extra citroensap en dien heet op.

3 - 4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De groene bakplaat : 75 Groenterecepten uit de oven / Rukmini Iyer

Geen opmerkingen: