PREI-ORZOTTO MET ASPERGES, HAZELNOTEN & RUCOLA
300 gram orzo
750 milliliter groentebouillon
2 preien, in ringetjes
400 gram groene asperges, onderkant eraf en gehalveerd
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel zeezout
versgemalen zwarte peper
geraspte schil en het sap van 1 biologische citroen
40 gram hazelnoten
100 gram rucola, grof gesneden
1 - 2 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor tot 200°C. Roer de orzo en groentebouillon in een braadslede door elkaar. Wrijf de prei en asperges in met de olijfolie, het zout, zwarte peper en de citroenschil. Verdeel ze samen met de hazelnoten over de orzo.
Zet het geheel 20 minuten in de oven en roer dan de rucola, het citroensap en de extra olijfolie erdoor. Breng op smaak met zout, peper en extra citroensap en dien heet op.
3 - 4 personen
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De groene bakplaat : 75 Groenterecepten uit de oven / Rukmini Iyer
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten