HOISIN-CHILITOFOE MET PAKSOI & NOEDELS
325 gram stevige tofoe, uitgelekt
270 gram udon noedels
4 eetlepels zonnebloemolie
4 stuks Shanghai paksoi, in de lengte in dunne partjes
1 rode paprika, in reepjes
50 milliliter chilisaus
25 milliliter hoisinsaus
50 gram ongezouten pinda’s, grof gehakt
3 takjes koriander, grof gehakt
Dep de tofoe droog met keukenpapier. Snijd de tofoe in blokjes van 1½ centimeter en dep ze weer goed droog. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de paksoi en paprika in 5 minuten beetgaar. Schep de groenten uit de wok en houd warm onder een deksel. Schenk de resterende 2 eetlepels olie in de wok en bak de tofoe in 4 minuten goudbruin. Draai het vuur onder de tofoe laag en voeg de chilisaus, hoisinsaus en 2 eetlepels water toe. Verwarm nog 1 - 2 minuten zachtjes. Schep de noedels door de tofoe en verdeel over 4 (diepe) borden. Verdeel de groenten erover. Bestrooi met de pinda’s en koriander.
4 personen
voedingswaarde : 600 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Delicious. special edition Azië, juli 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Ik heb de tofu wat langer gebakken dan de aangegeven 4 minuten, zodat de blokjes lekker knapperig waren voor de hoisin- en chilisaus erbij gingen. En ik heb een eetlepel Koreaanse lichte sojasaus toegevoegd, voor een zoutig accent.
Een heerlijk recept dat snel op tafel staat.
Een reactie posten