KOUDE KOMKOMMERSOEP MET GARNALEN
1 kleine ui
1 komkommer
1 groentebouillontablet
1 blikje garnalen (netto 200 gram)
2 eetlepels citroensap
15 gram verse koriander
tabasco
Ui pellen en in stukken snijden. Komkommer schillen en in stukken snijden. Ui en komkommer in keukenmachine pureren of met rasp fijn raspen. In pan ½ liter water aan de kook brengen, bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen.
Garnalen afgieten. Van vuur af komkommerpuree, garnalen en citroensap door bouillon roeren. Soep laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kopje koriander fijnknippen. Soep op smaak brengen met zout en tabasco. Soep in vier borden scheppen en koriander erover strooien.
Serveren met toastjes.
4 personen
voedingswaarde : 45 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 5 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande 3 augustus 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten