KÖFTE IN TOMATENSAUS
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 bosje peterselie, fijngesneden
1 theelepel kaneelpoeder
2 theelepels komijnpoeder
300 gram half-om-half gehakt
4 eetlepels olijfolie
2 aubergines, in blokjes
500 milliliter gezeefde tomaten
300 gram witte rijst
Kneed 1 ui, 1 teentje knoflook, de helft van de peterselie, kaneel en komijn door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper. Rol met vochtige handen 8 balletjes van het gehaktmengsel.
Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom goudbruin. Schep uit de pan, voeg de overige ui en knoflook toe en fruit 3 minuten. Voeg vervolgens de aubergines en de gezeefde tomaten toe en laat 10 minuten pruttelen op een lage stand. Voeg de laatste 5 minuten de gehaktballetjes weer toe.
Kook intussen de rijst. Verdeel de köfte met de tomatensaus over borden en serveer met de rijst. Bestrooi met e overige peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 625 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten