zaterdag 27 augustus 2022

Steak Frites en snelle Bearnaise (Béarn, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk)

STEAK FRITES EN SNELLE BEARNAISE

600 gram supercrunch ovenfrites
1 krop sla
2 eetlepels witte wijnazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
4 theelepels dijonmosterd
2 theelepels honing
25 gram boter
400 gram entrecote, op kamertemperatuur
125 gram crème fraîche
3 theelepels (gedroogde) dragon


Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel e ovenfrites over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de frites in 20 minuten goudbruin.
Haal de blaadjes sla los van de krop. Was en droog ze en doe in een schaal. Klop een vinaigrette van 1 eetlepel azijn, de olie, 2 theelepels mosterd en de honing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over de sla.
Verhit als de frites 10 minuten in de oven staan de boter in een grote koekenpan. Bestrooi met vlees met peper en zout. Leg als de boter begint te verkleuren het vlees in de pan. Bak de entrecotes in 5 minuten medium op hoog vuur. Keer halverwege. Draai het vuur laag, neem het vlees uit de pan en laat op een bord rusten onder een deksel of aluminiumfolie.
Voeg de rest van de azijn toe aan het achtergebleven bakvet en laat een paar seconden verdampen. Voeg de crème fraîche, dragon en de rest van de mosterd toe. Verwarm 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de frites en het vlees over 4 borden. Serveer de salade en Bearnaise apart erbij.

4 personen

voedingswaarde : 695 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 20 minuten

gebied : Béarn, Nouvelle-Aquitaine, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande augustus 2014

Geen opmerkingen: