CONIGLIO ALLA ISCHITANA (KONIJN IN DE STIJL VAN ISCHIA)
Net als bijvoorbeeld kip en kalkoen wordt konijn meestal als wit vlees beschouwd, omdat het anders dan dat van zijn neef de haas heel licht en mals is. Het droogt bij roosteren of grilleren snel uit; daarom maken de Zuid-Italianen het bijna altijd in een saus klaar, hetzij op het fornuis, hetzij in de oven. Dit gerecht is op Ischia heel populair en staat in veel restaurants op de kaart.
6 eetlepels extra vergine olijfolie
1 konijn à 1 kilogram, in stukken
4 tenen knoflook, fijngehakt
2 deciliter droge witte wijn (liefst uit Ischia)
300 gram polpa di pomodoro
6 blaadjes basilicum, fijngehakt
de lever van het konijn, fijngehakt
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de olie in een grote pan en bak de stukken konijn aan alle kanten bruin. Voeg halverwege e baktijd knoflook en de helft van de wijn toe. Laat de wijn verdampen, giet er de rest van de wijn bij en laat het geheel 10 minuten sudderen. Voeg de tomatenpulp toe en laat alles nog 20 minuten pruttelen. De saus moet dan mooi zijn ingedikt. Doe er basilicum, lever en wat zout en peper bij en kook nog 10 minuten, of tot het konijn gaar is; voeg zo nodig wat water toe.
4 personen
gebied : Ischia, Campanië, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Zuidelijke smaken van het Italiaanse land / Antonio Carluccio
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten