GEGRATINEERDE UIENSOEP
800 gram uien
50 gram boter
2 eetlepels bloem
1 theelepel (versgemalen) peper
4 eetlepels cognac
1 ½ liter hete runderbouillon
2 takjes tijm
½ stokbrood artisanale wit
150 gram geraspte Zwitserse gruyère
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de ui 30 minuten op laag vuur. Roer regelmatig.
Voeg de bloem en peper toe en laat in 5 minuten op laag vuur gaar worden. Roer de cognac erdoor en voeg de bouillon en tijm toe. Breng de soep aan de kook, draai het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
Verwarm ondertussen de ovengrill voor op de hoogste stand. Snijd het stokbrood in 6 sneetjes en rooster deze tijdens het voorverwarmen van de oven bovenin in 4 minuten goudbruin.
Neem de tijm uit de pan. Verdeel de soep over de kommen en bestrooi met 1/3 van de kaas. Leg er een sneetje geroosterd stokbrood op en garneer met de rest van de kaas. Zet de soepkommen boven in de oven en gril 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
6 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 55 / 5 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande augustus 2014
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten