PITA MET GEHAKTBALLETJES EN HARISSA-MAYO
200 gram rundergehakt
2 theelepels komijnpoeder
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
½ bosje koriander, grof gehakt
2 tomaten, in kleine blokjes
sap van 1 limoen
4 pitabroodjes
1 theelepel harissa
2 eetlepels mayonaise
Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed het gehakt met e komijn, helft van de rode ui, zout en peper. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin. Meng de koriander, overige ui, tomaten en het limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de pitabroodjes in de oven. Meng de harissa met de mayonaise. Snijd de pitabroodjes open en verdeel de gehaktballetjes en tomatensalade erover. Besprenkel met de harissa-mayo.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Boodschappen augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten