zaterdag 27 augustus 2022

Filetto di Manzo al Pepe Tricolore (Italië)

FILETTO DI MANZO AL PEPE TRICOLORE (GEPEPERDE OSSENHAAS)

800 gram ossenhaas
500 gram aardappelpartjes
3 – 4 eetlepels gemengde zwarte, groene en roze peperkorrels
olijfolie
1 eetlepel grof zout


Plet 3 of 4 eetlepels gemengde peperkorrels grof in de vijzel. Meng door de geplette peperkorrels een eetlepel grof zout en wrijf hier de ossenhaas mee in. Leg het vlees op een bakplaat en schenk er een scheutje olie overheen. Leg de aardappelpartjes op de bakplaat, bestrooi ze met zout en schenk er wat olie over. Plaats e bakplaat 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven. Dien het vlees gedeeltelijk in plakjes gesneden op, samen met de goudbruin gekleurde en krokante aardappeltjes.

6 personen

voedingswaarde : 238 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : La Cucina Italiana augustus / september 2003

Geen opmerkingen: