PILAV MET DUKKAH
3 eetlepels zonnebloem- of arachideolie
1 ui, gesnipperd
2 kaneelstokjes
400 gram biefstuk, in blokjes
350 gram basmatirijst
600 milliliter rundvleesbouillon
100 gram blanke rozijnen
200 gram gedroogde abrikozen, gehalveerd
snufje nootmuskaat of ½ theelepel komijnpoeder
2 takjes platte peterselie, gehakt
DUKKAH
100 gram blanke hazelnoten
125 gram blanke amandelen
2 eetlepels komijnzaad
1 eetlepel korianderzaad
½ eetlepel venkelzaad
1 eetlepel sesamzaad
Rooster voor de dukkah alle noten en zaden in een droge, hete koekenpan in 5 – 7 minuten lichtbruin. Laat iets afkoelen en maal grof in een keukenmachine. Houd apart.
Verhit de olie en fruit hierin e ui en kaneelstokjes tot de ui glazig is. Voeg het vlees toe en bak kort aan. Bak de rijst 1 – 2 minuten mee. Giet de bouillon erbij en meng de rozijnen, abrikozen en nootmuskaat erdoor. Laat afgedekt 12 minuten sudderen, tot de rijst gaar is. Bestrooi met de dukkah en peterselie.
4 personen
voedingswaarde : 1110 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Midden-Oosten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Boodschappen augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten