GEFRITUURDE KABELJAUW MET PIKANTE BIESLOOK-YOGHURTSAUS
1 bakje Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook
25 sprietjes bieslook
zout
peper
3 eetlepels bloem
1 eidooier
½ deciliter melk
250 gram kabeljauwfilet
½ citroen
Roer de yoghurt, de mayonaise en ½ theelepel cayennepeper door elkaar. Pers de knoflook erboven uit en knip het bieslook erboven fijn. Breng de saus op smaak met zout. Klop een beslagje van de bloem, de eidooier, de melk, ½ theelepel cayennepeper en een snufje zout. Snijd de kabeljauw in stukjes. Snijd de citroen in partjes.
Verhit frituurvet of -olie tot 175°C. Bestrooi de stukken vis met zout en peper en haal ze door het beslag. Frituur ze in 3 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de vis over 2 borden en schep de saus ernaast. Garneer met de parten citroen.
Lekker met wortelsalade en stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 10 augustus 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten