ZOETZUUR VARKENSVLEES MET SESAM-RADIJS
300 gram witte rijst
2 eetlepels sesamzaad
300 gram varkenshaas, in plakjes van een ½ centimeter
3 eetlepels arachideolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak grof gesneden Chinese wokgroenten (à 400 gram)
50 milliliter gembersiroop
2 eetlepels ketjap
3 eetlepels ketchup
4 eetlepels rijstazijn
2 bosjes radijs, gehalveerd
1 theelepel sesamolie
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 2 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bestrooi het vlees met zout. Verhit 2 eetlepels arachideolie in een wok en bak het vlees met de knoflook in 4 minuten goudbruin en gaar. Schep uit de wok. Verhit de rest van de arachideolie in de wok en roerbak de wokgroente 5 minuten. Voeg het vlees toe. Verwarm nog 1 minuut. Breng in een steelpan de gembersiroop, ketjap, ketchup en 3 eetlepels azijn aan de kook. Laat 2 minuten koken. Meng de radijsjes met het sesamzaad, de rest van de azijn, de sesamolie en zout. Verdeel het vlees met de groente over 4 borden en schep de saus erover. Serveer met de rijst en radijs.
4 personen
voedingswaarde : 610 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Kanton, China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten