ZOETZUUR VARKENSVLEES MET LENTE-UITJES
500 gram hamlappen
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels sesamolie
2 eetlepels fijn gesnipperde gemberwortel
3 eetlepels basterdsuiker
3 theelepels maïzena
1 deciliter gevogeltefond
2 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels citroensap
1 - 2 theelepels sambal
2 bosjes lente-uitjes
2 eetlepels olie
Snijd het vlees in smalle reepjes. Roer een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels sesamolie, de gember, 2 eetlepels basterdsuiker en 2 theelepels maïzena. Schep de reepjes vlees erdoor en laat die, afgedekt in de koelkast, minstens 30 minuten marineren. Roer intussen een sausje van de fond, tomatenketchup, citroensap, sambal en de overgebleven sojasaus, sesamolie, suiker en maïzena. Maak de lente-uitjes schoon en snijd het witte en mooie groene gedeelte schuin in stukjes van 4 centimeter. Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de lente-uitjes 2 minuten. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de reepjes vlees met de marinade 2 minuten. Schenk het sausje erbij en breng het geheel al roerende aan de kook; laat het mengsel zachtjes 7 minuten pruttelen tot het vlees gaar is. Roer de lente-uitjes erdoor en laat die snel warm worden. Lekker met gekookte of gebakken rijst.
4 personen
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Lekker & Pittig / Irene van Blommestein
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten