vrijdag 12 april 2013

Tempura van garnalen (Japan)

TEMPURA VAN GARNALEN

1 liter arachideolie
300 gram diepvries reuzengarnalen, ontdooid
100 gram bloem
1 eetlepel maïzena
200 milliliter koolzuurhoudend mineraalwater, ijskoud
3 ijsblokjes


Verhit de olie in een wok tot 180°C. De olie is heet als een stukje brood dat je erin doet, direct begint te bruisen. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Doe de bloem, maïzena en wat zout in een schaal en roer er met een garde het mineraalwater en de ijsblokjes door. Er mogen nog wat klontjes in het beslag zitten. Haal de garnalen door het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken. Bak de garnalen in kleine porties in 2 - 3 minuten goudbruin en gaar. Lekker met Japanse sojasaus om in te dippen en zeewiersalade.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: