KIP MET PAPRIKA & CHILIPEPER
250 gram Chinese eiermie
2 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels woksaus hoisin
1 theelepel chilipeper (uit molen)
3 paprika’s
300 gram kipfilet, in blokjes
1 eetlepel maïzena
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui, in halve ringen
1 blik minimaïskolfjes (à 425 gram), in stukjes van 1 centimeter
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de azijn, woksaus en een ½ theelepel chilipeper in een kommetje. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes van een halve centimeter breed. Bestrooi de kip met de rest van de chilipeper, de maïzena en het zout. Verhit 2 eetlepel olie in een wok en roerbak de kip in 6 minuten goudbruin. Schep de kip uit de wok. Maak de wok schoon. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de ui, paprika en minimaïskolfjes 4 minuten. Doe de kip en saus erbij en warm nog 2 minuten door. Doe de mie in 4 kommen en schep het kipmengsel erop.
4 personen
voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten