vrijdag 12 april 2013

Sambalsnijbonen (Azië)

SAMBALSNIJBONEN

600 gram snijbonen, schoongemaakt
2 tenen knoflook
3 bosuitjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel sambal badjak


Snijd de snijbonen in schuine stukjes van 1 centimeter. Kook 4 minuten. Giet af in een vergiet en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes en de bosui in ringetjes. Verhit de olie in een wok en bak de knoflook en sambal 1 minuut. Voeg de snijbonen toe en bak op hoog vuur 4 minuten. Voeg de bosui toe, schep om en serveer. Lekker met nasi kuning (gele rijst) en kipsaté.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: