NAM PRIK (THAISE SAMBAL)
4 rode pepers
2 eetlepels vissaus
het sap van 1 limoen
1 eetlepel lichte basterdsuiker
1 teen knoflook
Snijd het steeltje van 4 rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in het bakje van de staafmixer. Voeg 2 eetlepels vissaus, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel lichte basterdsuiker en 1 teen knoflook toe. Maal met de staafmixer fijn tot een pasta. Je kunt de sambal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een bakje in de koelkast.
4 personen
voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : saus
bron : Allerhande april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten