vrijdag 12 april 2013

Nam prik (Thailand)

NAM PRIK (THAISE SAMBAL)

4 rode pepers
2 eetlepels vissaus
het sap van 1 limoen
1 eetlepel lichte basterdsuiker
1 teen knoflook


Snijd het steeltje van 4 rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukken en doe in het bakje van de staafmixer. Voeg 2 eetlepels vissaus, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel lichte basterdsuiker en 1 teen knoflook toe. Maal met de staafmixer fijn tot een pasta. Je kunt de sambal 3 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in een bakje in de koelkast.

4 personen

voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : saus

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: