THAISE VISKOEKJES MET KOMKOMMERDIP
½ komkommer, zaadlijsten verwijderd
1 rode ui, zeer fijn gesnipperd
4 eetlepels Thaise zoete chilisaus
2 eetlepels rijstazijn
2 eetlepels gezouten pinda’s, fijngehakt
400 gram schelvis
½ bakje boemboe rode curry (à 100 gram)
1 eetlepel maïzena
1 ei
3 bosuitjes, in ringetjes
100 milliliter arachideolie
Snijd de komkommer in blokjes van ½ x ½ centimeter (brunoise). Meng in een kom met de ui, chilisaus, rijstazijn en pinda’s. Doe de schelvis, boemboe, maïzena en het ei in de keukenmachine en maal fijn. Doe in een schaal en meng met een lepel de bosui erdoor. Vorm er met vochtige handen 16 balletjes van en druk die een beetje plat. Verhit de olie in een pan en bak de viskoekjes in 2 porties in 5 minuten per portie goudbruin en gaar. Keer halverwege. Laat even uitlekken op keukenpapier en leg op een schaal. Serveer met de komkommerdip.
4 personen
voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Allerhande april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten