vrijdag 12 april 2013

Nasi goreng met garnalen en beenham (Azië)

NASI GORENG MET GARNALEN EN BEENHAM

225 gram tuinerwten extra fijn, diepvries
2 theelepels sesamolie
2 eetlepels zonnebloemolie
400 gram grofgesneden Japanse wokgroente
100 gram boemboe bami goreng
300 gram 1-minuut basmatirijst
150 gram seabob-garnalen
150 gram beenham, in reepjes


Kook de tuinerwten in 4 minuten gaar. Giet af. Verhit ondertussen de sesamolie en zonnebloemolie in een wok en roerbak de wokgroente 3 minuten. Voeg de boemboe toe en bak 2 minuten mee. Doe de rijst erbij en roerbak op middelhoog vuur 3 minuten. Roer regelmatig. Meng de tuinerwten, garnalen en beenham erdoor en warm nog 2 minuten door. Serveer direct. Lekker met kroepoek.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Azië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Allerhande april 2013

Geen opmerkingen: