ALOO GOBI (INDIASE BLOEMKOOL)
3 centimeter verse gember, geschild
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen kurkuma (geelwortel)
1 theelepel gemalen laos (galangawortel)
3 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
2 eetlepels zonnebloemolie
3 vastkokende aardappelen
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 rode peper, in dunne ringetjes
de blaadjes van 15 gram koriander
Rasp de gember fijn boven een kommetje. Voeg de paprikapoeder, geelwortel, galangawortel, gemalen koriander, olie en wat zout toe en roer tot een papje. Verhit een hapjespan en bak het mengsel 5 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 centimeter. Voeg toe aan het mengsel en bak op middelhoog vuur 3 minuten mee. Voeg de bloemkool, rode peper en 150 milliliter water toe. Schep om en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten stoven. Schep af en toe om. Schep de aloo gobi in een schaal en bestrooi met de koriander. Lekker met een spinazierondo.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : India
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Allerhande april 2013
vrijdag 12 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten