ROERBAK VAN ASPERGES EN GARNALEN
300 gram diepvries reuzengarnalen, ontdooid
300 gram mienestjes
500 gram groene asperges
2 centimeter verse gember, geschild
2 eetlepels arachideolie
2 rode pepers, in kleine stukjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 eetlepels ketchup
2 eetlepels Japanse sojasaus
1 eetlepel lichte basterdsuiker
1 eetlepel limoensap
3 bosuitjes, in schuine stukjes
Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Snijd 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van 3 centimeter. Kook 2 minuten. Schep uit het water. Rasp de gember. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember, peper en knoflook 10 seconden. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 minuten. Doe de ketchup, sojasaus, basterdsuiker en het limoensap erbij en warm nog 2 minuten door. Breng eventueel op smaak met zout. Verdeel de mie over 4 borden, schep de asperges en garnalen erop en bestrooi met de bosui. Lekker met wat grofgesneden korianderblaadjes.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Shandong, China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten