donderdag 29 oktober 2020

Zalmtartaar met kruidensla

ZALMTARTAAR MET KRUIDENSLA

200 gram gerookte zalmfilet
1 limoen
2 eetlepels crème fraîche
zout
peper
5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 theelepel vloeibare honing
4 takjes selderij
1 zakje verse dille (15 gram)
1 zakje verse kervel (15 gram)


Zalmfilet kleinsnijden. Limoen uitpersen. In kommetje 1 eetlepel limoensap en crème fraîche mengen. Zalm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In kommetje olie, 2 eetlepels limoensap en honing tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Grove steeltjes van selderij en dille verwijderen. Selderij, dille en kervel in grove stukken scheuren en door dressing scheppen.
Vier (espresso)kopjes afspoelen met water en zalm erin scheppen. Vier bordjes op kopjes leggen, samen keren en zalmtartaar op bordjes laten glijden. Kruidensla op zalmtartaar leggen.
Serveren met geroosterd casinobrood.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande oktober 2001

Geen opmerkingen: