DASHI MET BROCCOLISTRONK & TEMPURAROOSJES
1 stuk kombu (10 x 10 centimeter, 4 x ingeknipt)
10 gram bonitovlokken
4 eetlepels lichte (rode) miso
1 grote broccoli
100 gram tofoe, in blokjes van 1 centimeter
225 milliliter koolzuurhoudend mineraalwater, ijskoud
100 gram bloem
1 eetlepel maïzena
plantaardige olie, om te frituren
1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
nori in snippers, voor erbij
5 ijklonten
Breng 1 liter water met de kombu zachtjes aan de kook. Haal voordat het water begint te koken de kombu eruit. Voeg de bonitovlokken toe en laat zachtjes 20 minuten trekken. Roer niet door. Zeef de bouillon en schenk terug in de pan. Roer de misopasta erdoor en laat 5 minuten zachtjes inkoken.
Maak intussen de broccoli schoon en verdeel in heel kleine roosjes. Schil de steel en snijd in dunne plakjes en dan in reepjes. Voeg de broccolireepjes, 4 roosjes en tofoe toe aan de bouillon en kook 4 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper. Houd apart.
Verhit de olie in een pan of frituur op 180°C.
Doe intussen 5 ijsklonten en ijskoude bruiswater in een maatbeker, zodat je straks een extreem koud beslag krijgt. Doe de broccoliroosjes in de bolzeef. Strooi de bloem erover en klop boven een kom uit. Roer het bruiswater met de ijsklonten, maïzena en een snuf zout met een garde door de bloem. Het tempurabeslag mag vrij dun zijn.
Haal de broccoliroosjes snel door het beslag en frituur ze in 5 minuten goudbruin en knapperig. Frituur in kleine hoeveelheden, zodat de olie niet te veel afkoelt. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout en sesamzaad.
Warm de soep op en serveer met de tempuraroosjes en norisnippers.
Lekker met sojasaus.
4 personen
voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Soep & stamppot, special edition bij Delicious. oktober 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten