zaterdag 31 oktober 2020

Slarolletje gevuld met garnalencrème

SLAROLLETJE GEVULD MET GARNALENCRÈME

125 gram Hollandse garnalen
3 bolletjes gember
1 kleine rijpe avocado
1½ eetlepel crème fraîche
2 ijsbergslabladeren
12 toastjes
6 toefjes peterselie


In zeef garnalen onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Bolletjes gember fijnsnipperen. Avocado overlangs halveren. Pit verwijderen. Met lepel avocado uithollen. In kommetje doen en fijnprakken. Erdoor roeren: garnalen (12 achterhouden), crème fraîche en gember. Sla wassen en uitslaan. Met keukenpapier droogdeppen. Elk slablad tot vierkant snijden van 20 x 20 centimeter. Elk slablad in 6 repen snijden. Avocadomengsel op uiteinden van slarepen scheppen. Oprollen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Slarolletjes op toastjes leggen. Op schaal leggen. Garneren met achtergehouden garnalen en toefjes peterselie.

Voor 12 stuks.

voedingswaarde : 65 kcal per stuk
voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip oktober 1984

Geen opmerkingen: