woensdag 28 oktober 2020

Tomaten-vissoep

TOMATEN-VISSOEP

Met een pakje tomaten-crèmesoep, gebroken rijst en verschillende vissoorten maakt u in een handomdraai deze heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep.

1 zakje tomaten-crèmesoep
50 gram gebroken rijst
1 prei (250 gram)
200 gram kabeljauwfilet
zout
peper
3 tomaten
2 theelepels Franse tuinkruiden
50 gram Noorse garnalen
100 gram gekookte mosselen
25 gram Parmezaanse kaas


In pan 1 liter water met tomaten-crèmesoeppoeder aan de kook brengen volgens gebruiksaanwijzing. Rijst erdoor roeren. 10 Minuten zachtjes koken. Af en toe roeren. Intussen van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In dunne ringen snijden. In zeef wassen en laten uitlekken. Kabeljauwfilet onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In stukjes van 2 centimeter snijden. Bestrooien met zout en peper. Tomaten inkruisen. Enkele tellen onderdompelen in kokend water en ontvellen. Tomaten halveren en pitjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees in stukjes snijden. In zeef garnalen onder koud water afspoelen. Kabeljauw en Franse tuinkruiden door soep roeren. Nog 5 minuten zachtjes koken. Toevoegen: tomaat, mosselen en garnalen. Tomaten-vissoep in nog 2 minuten door en door heet laten worden. Parmezaanse kaas in schaaltje doen. Apart erbij geven.
Lekker met stokbrood.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip oktober 1987

Geen opmerkingen: