dinsdag 27 oktober 2020

Kabeljauwmousse met dillesaus

KABELJAUWMOUSSE MET DILLESAUS

2 pakjes diepvries kabeljauwfilet à 100 gram
2 slabladeren
¼ groene paprika
1 ei
2 deciliter melk
½ deciliter droge witte wijn
1 zakje dillesaus
½ eetlepel diepvries dille
2½ eetlepel crème fraîche
zout
peper
nootmuskaat


Diepgevroren kabeljauwfilet op een bord leggen. In de magnetron in 4 - 6 minuten op de ontdooistand (200 Watt) laten ontdooien. Halverwege keren. Intussen de sla wassen en uitslaan. Twee soufflépotjes (doorsnede 7 centimeter) bekleden met de sla. Paprika wassen en in heel kleine stukjes snijden. In een kopje het ei loskloppen. In een glazen schenkkan of schaal melk en wijn doen. Met een garde de dillesauspoeder en diepvries dille erdoor kloppen. In de magnetron de saus onafgedekt in 3 minuten op vol vermogen aan de kook laten komen en laten binden (650 Watt). Tussentijds 1 à 2 keer doorroeren. Intussen de ontdooide kabeljauw in stukken snijden en in de keukenmachine fijnmalen. Toevoegen: helft van het ei, crème fraîche, zout, peper en een snufje nootmuskaat. In keukenmachine door elkaar mengen. Paprikastukjes erdoor scheppen. De soufflépotjes vullen met het vismengsel. Vispotjes één voor één in de magnetron in 3 minuten onafgedekt op de helft van het vermogen gaar laten worden (350 Watt). (Bovenkant is dan nog een beetje nat!). Uit de magnetron nog 2 minuten laten nagaren. Kabeljauwmousse eerst boven de saus afgieten en dan boven twee borden keren. Saus nogmaals goed doorroeren. Beetje saus rond de kabeljauwmousse schenken. Rest van de saus apart erbij geven.
Lekker met gekookte krieltjes en sla met tomaat.

2 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande oktober / november 1987

Geen opmerkingen: