dinsdag 27 oktober 2020

Gevulde flapjes met kip, taugé en kerriepoeder

GEVULDE FLAPJES MET KIP, TAUGÉ EN KERRIEPOEDER

5 plakjes bladerdeeg
75 gram kip met tuinkruiden (vleeswaar)
kerriepoeder
25 gram taugé
2 eetlepels koffiemelk


Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de plakjes diagonaal of in de lengte doormidden. Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd 75 gram plakjes kip met tuinkruiden in reepjes en bestrooi deze met kerriepoeder. Schenk kokend water over 25 gram schoongemaakte taugé en laat ze goed uitlekken. Meng de taugé met de kip.
Schep een eetlepel vulling op de helft van elk plakje deeg. Bestrijk de randjes met water en vouw het plakje diagonaal of recht dubbel. Druk de randjes (eventueel met een vork) op elkaar. Bestrijk de buitenkant met de koffiemelk.
Leg de flapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de flapjes 15 minuten in het midden van de oven.
Serveer de flapjes warm of koud.

Voor 10 stuks.

voedingswaarde : 120 kcal per stuk
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : borrelhapje

bron : C1000 Thuis-magazine najaar 1991

Geen opmerkingen: