dinsdag 27 oktober 2020

Heilbot met yoghurt-sinaasappelsaus

HEILBOT MET YOGHURT-SINAASAPPELSAUS

1 sinaasappel
4 moten heilbot à 200 gram
6 sprietjes bieslook
zout
2 eetlepels citroensap
½ deciliter droge witte wijn
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
4 eetlepels zure room
1½ eetlepel suiker
peper


Sinaasappel wassen. Boven kommetje schil raspen. Sinaasappel uitpersen. Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kopje bieslook fijnknippen.
Vis inwrijven met zout en besprenkelen met citroensap. 5 Minuten laten intrekken. In grote pan doen: sinaasappelsap, helft van sinaasappelrasp, wijn en 1½ deciliter water. 5 Minuten zachtjes koken. Vis erin leggen. Met deksel op pan in 10 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen schaal voorverwarmen. In kom doen: yoghurt, zure room, suiker, zout en peper. Tot sausje roeren. Met schuimspaan vis op warme schaal leggen. Yoghurtsaus erover schenken. Rest van sinaasappelrasp en bieslook erover strooien.
Lekker met gepofte aardappelen en broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 215 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip oktober 1984

Geen opmerkingen: