dinsdag 27 oktober 2020

Kerrie-kippensoep met taugé

KERRIE-KIPPENSOEP MET TAUGÉ

1½ kippenbouillontablet
150 gram kuikenborstfilet
1 kleine ui
100 gram taugé
1 takje peterselie
1 eetlepel boter of margarine
½ eetlepel kerriepoeder (mild)
½ eetlepel aardappelmeel
zout
peper


In pan doen: 1 liter water, bouillontabletten en kip. Kip in 15 minuten gaarkoken. Met schuimspaan kip uit pan nemen. In stukjes snijden. In zeef taugé afspoelen. In kopje peterselie fijnknippen.
In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder in 3 minuten glazig fruiten. Kip en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Soep 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen in kommetje aardappelmeel met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan soep toevoegen. Blijven roeren tot lichtgebonden soep. Taugé toevoegen en 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout, peper en kerriepoeder. Peterselie erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip oktober 1982

Geen opmerkingen: