UMPOTULO NA MASI (MAÏS EN MAAS)
1 suikermaïskolf
1¼ deciliter Griekse yoghurt
een beetje zout
Kook de maïskolf een paar minuten in kokend water tot de korrels zacht zijn. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Pluk met de vingers de maïskorrels van de kolf en doe ze in een kommetje. Gebruik een mes als u het lastig vindt de korrels eraf te plukken. Kneus de korrels met een houten lepel of de handgreep van een deegroller.
Breng ze op smaak met zout en peper en schep de korrels in eenpersoons schaaltjes. Schep er een dikke laag yoghurt op en dien het koud op.
1 persoon
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gebied : KwaZoeloe-Natal, Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten