zondag 8 augustus 2021

Empanadas (Paraguay)

EMPANADAS

1 ui, in ringen
plantaardige olie
1 groene paprika, fijngehakt
2 tenen knoflook, in plakjes
2 - 3 hardgekookte eieren, fijngehakt
¼ theelepel chilipoeder
¼ theelepel gemalen komijnzaad
1 eetlepel fijngesneden peterselie
450 gram diepvries korst- of bladerdeeg, ontdooid
zout
peper


Verhit de oven tot 190°C.
Bak de ui in de hete olie en voeg als hij glazig is de fijngehakte paprika toe, gevolgd door de knoflook. Roerbak alles een paar minuten en voeg dan ei, chilipoeder, komijn, peterselie en zout en peper toe. Vermeng alles goed.
Rol het deeg uit en steek er met een schoteltje rondjes uit.
Schep wat vulling op de ene kant van de deeglapjes en sla de andere kant eroverheen; druk de randen met een vork stevig op elkaar. Prik er wat gaatjes in zodat de stoom die ontstaat kan ontsnappen.
Leg de pakketjes op een bakplaat en bak ze in de oven in 10 - 20 minuten goudbruin. Dien ze heet op met een chutney of salsa en een salade.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten

gebied : Paraguay
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells

Geen opmerkingen: