zondag 8 augustus 2021

Bredie van sperziebonen (Zuid-Afrika)

BREDIE VAN SPERZIEBONEN (STOOFPOT)

2 uien, fijngesneden
plantaardige olie
2 - 4 tenen knoflook, fijngehakt
2½ centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
¼ chilipeper, zonder de zaadjes fijngehakt, of ½ theelepel chilipoeder
1 theelepel tijm
½ theelepel gemalen korianderzaad
450 gram sperziebonen, in stukjes van 2½ centimeter
2 aardappelen, in blokjes
4 tomaten, fijngehakt
water
zout
peper


Fruit de uien in de olie goudbruin. Voeg knoflook, gember, chilipeper, tijm en koriander toe.
Bak alles een paar minuten en roer de sperziebonen, aardappelen en tomaten door het uimengsel.
Giet er zoveel water op dat alles net is bedekt en breng het aan de kook. Laat de groente in de gesloten pan sudderen. Roer er zout en peper door. U kunt het mengsel eventueel iets fijnprakken voor u het met gele rijst opdient - dat is rijst die met een snufje geelwortel of saffraan wordt gekookt.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Zuid-Afrika
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells

Geen opmerkingen: