zaterdag 7 augustus 2021

Tamia (Soedan)

TAMIA (FALAFEL)

1 blik van 400 gram kikkererwten
2 - 4 tenen knoflook
1 ui
1 groene paprika, fijngehakt
1 theelepel korianderzaad
2 eetlepels fijngesneden koriander
sap van ½ citroen
1 snee brood
2 eetlepels bloem
1 theelepel en 1 eetlepel sesamzaad
1 theelepel bakpoeder
plantaardige olie
zout
peper


Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze in een blender met knoflook, ui, paprika, korianderzaad en verse koriander. Giet het citroensap in een bord en week het brood erin; knijp het vocht eruit. Verkruimel het brood bij het mengsel in de blender. Roer of pureer alles nogmaals en meng er bloem, de theelepel sesamzaad, zout en peper door. Laat het mengsel 10 minuten rusten. Meng vlak voor gebruik het bakpoeder door het falafelmengsel. Proef of het goed op smaak is en doe er zo nodig zout en peper bij. Schep steeds een kleine portie van het mengsel en vorm er platte koekjes van. Bestrooi ze met de eetlepel sesamzaad en bak ze in hete olie in 2 - 3 minuten aan elke kant lichtbruin.
Geef ze met pitabrood, sla en yoghurt.

Voor 24 stuks

voor- / bereidingstijd : 20 / 5 minuten

gebied : Soedan
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De groene wereldkeuken : Inspirerende recepten voor een dagje zonder vlees / Troth Wells

Geen opmerkingen: