donderdag 5 augustus 2021

Lichtgebakken vruchtensalade (China)

LICHTGEBAKKEN VRUCHTENSALADE

1 banaan
½ papaja
½ kleine honingmeloen
½ kleine ananas
3 eetlepels lychees
2 in siroop ingelegde gemberbolletjes
1 eetlepel arachideolie
½ kop honing
75 milliliter witte wijn
2 eetlepels sinaasappellikeur
1 pakje vanillesuiker


Schil de banaan en snijd in plakken van 2 centimeter. Halveer de papaja en de meloen en nijd ze in partjes. Halveer de ananas en snijd hem in dunne plakjes. Laat de lychees goed uitlekken, Hak de gemberbolletjes fijn.
Verhit de olie, de honing en de gember in een pan tot er een lichte karamel gevormd wordt. Schep de vruchten erin en wentel ze rond.
Neem de pan van het vuur en verfijn het gerecht met witte wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker. Laat afkoelen. Giet het sap over de vruchten.
Serveren met ijs.

2 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: