CHINEES GEKOOKTE RIJST
100 gram witte lange korrelrijst
350 milliliter koud water
1 snufje zout
Giet de rijst in een grote kookpan en bedek hem met koud water. Roer de rijst krachtig om. Giet het water af. Voeg 350 milliliter koud water toe en laat het op een hoog vuur opkoken.
Laat de rijst 2 minuten koken, tot er kleine kratertjes op het oppervlak verschijnen. Sluit de pan en laat de rijst op een laag pitje nog 20 minuten koken. Doof het vuur maar neem het deksel nog niet van de kookpan.
Laat de gekookte rijst 10 minuten rusten. Neem het deksel eraf en maak de rijst met een grote vork los. Breng op smaak met zout.
Serveren met vlees, vis en groenten.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten