woensdag 4 augustus 2021

Gebraden groenten (China)

GEBRADEN GROENTEN

200 gram taugé
100 gram lente-uien
150 gram wortelen
2 teentjes knoflook
olie voor het invetten en braden
versgemalen witte peper
½ eetlepel suiker
zout
1 snufje ve-tsin
75 milliliter groentebouillon
1 theelepel aardappelzetmeel, vermengd met 3 eetlepels water
2 eetlepels sojasaus


Snijd de lente-ui en de wortelen in fijne reepjes. Hak de knoflook fijn. Verhit een pan of een wok en wals er tweemaal olie in rond. Laat 6 eetlepels olie heet worden en braad daarin de knoflook gedurende 30 seconden. Voeg er de taugé, de wortelreepjes en de lente-uien bij. Roerbak dit gedurende 3 minuten en kruid met peper, suiker, zout en ve-tsin. Roer er de groentebouillon en de sojasaus door. Laat kort opkoken en bind met het aardappelzetmeel.
Serveren met Amandelrijst.

2 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: