GESTOOFDE ZALM
500 gram zalmfilet
olie voor het invetten en braden
150 gram lente-uien
2 gehakte teentjes knoflook
3 eetlepels rijstwijn
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepel tomatenpuree
zout
vers gemalen peper
1 ½ eetlepel gekarameliseerde suiker
4 eetlepels sojasaus
240 milliliter visfond
3 theelepels zetmeel
2 theelepels notenolie
Frituur de zalm gedurende 5 minuten in hete olie. Snijd de lente-uien in stukken van 3 centimeter. Verhit de wok en wals de olie tweemaal rond. Braad de knoflook in 6 eetlepels olie kort aan. Voeg er vervolgens de rijstwijn, suiker, tomatenpuree, peper, zout, gekarameliseerde suiker, sojasaus, de gefrituurde vis en e visfond bij. Laat eerst 3 minuten op een hoge vlam, en aansluitend 10 tot 15 minuten op een lage vlam stoven. Bind de saus met het zetmeel. Schep er de lente-uien door en bedruip met geheel met notenolie.
Serveren met Chinees gekookte rijst.
2 personen
voedingswaarde : 860 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Chinese Keuken / Marlies Sauerborn
woensdag 4 augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten