EEND MET GEMBER
250 gram eendenfilet
zout
versgemalen peper
gemberpoeder
½ kleine ananas (500 gram)
150 gram bamboescheuten in blik
1/8 liter kippenbouillon
2 eetlepels zoete room
1 - 2 theelepels zetmeel
1 - 2 eetlepels sherry
25 gram amandelschilfers
Ontvel de eendenfilet en kruid het vlees met zout, peper en gember. Snijd het vel in smalle repen en braad het knapperig. Bak het vlees langs elke kant 7 minuten. Houd warm.
Snijd de ananas in stukken en de bamboescheuten in repen, en fruit alles kort. Voeg er de bouillon en de room bij. Bind met het zetmeel. Snijd het eendenvlees in plakken en meng ze door de saus. Breng op smaak met zout, peper en sherry.
Rooster de amandelschilfers zonder vet en strooi ze met de gebakken reepjes eendenvel over het gerecht.
Serveren met glasnoedels.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten