woensdag 4 augustus 2021

Gebakken amandelrijst (China)

GEBAKKEN AMANDELRIJST

2 eetlepels olie
1 fijngehakte sjalot
1 gehakt teentje knoflook
1 losgeroerd ei
50 gram gehakte champignons
300 gram korrelig gekookte rijst (van 110 gram droge rijst)
75 gram gehakte amandelen
1 eetlepel lichte sojasaus


Braad de sjalotten en de knoflook 15 seconden in 2 eetlepels olie aan. Haal ze eruit.
Giet het ei erbij en roer het tijdens het bakken voorzichtig om. Haal het uit de pan en houd het warm. Roerbak de champignons in 1 eetlepel olie. Maak de rijst en de amandelen warm. Voeg er de sjalotten, het ei en de sojasaus bij. Laat alles nog 1 minuut flink doorkoken.
Serveren bij gevogelte.

2 personen

voedingswaarde : 850 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: