GEBAKKEN AMANDELRIJST
2 eetlepels olie
1 fijngehakte sjalot
1 gehakt teentje knoflook
1 losgeroerd ei
50 gram gehakte champignons
300 gram korrelig gekookte rijst (van 110 gram droge rijst)
75 gram gehakte amandelen
1 eetlepel lichte sojasaus
Braad de sjalotten en de knoflook 15 seconden in 2 eetlepels olie aan. Haal ze eruit.
Giet het ei erbij en roer het tijdens het bakken voorzichtig om. Haal het uit de pan en houd het warm. Roerbak de champignons in 1 eetlepel olie. Maak de rijst en de amandelen warm. Voeg er de sjalotten, het ei en de sojasaus bij. Laat alles nog 1 minuut flink doorkoken.
Serveren bij gevogelte.
2 personen
voedingswaarde : 850 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten