LAMSVLEES MET GROENTEN
250 gram lamsfilet in reepjes
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel olijfolie
150 gram lente-uien in snippers
125 gram sojascheuten
1 kleine rode paprika in reepjes
2 schijven ananas in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
zout
sichuanpeper, gemalen
Meng het vlees met sesamolie, honing, azijn, sojasaus en kruidenpoeder en laat dit twee uur marineren.
Braad het vlees in olijfolie in een wok, en houd het warm. Braad de groenten en de ananasblokjes. Roer er het vlees en de tomatenpuree door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren met Chinees gekookte rijst.
2 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
woensdag 4 augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten