woensdag 4 augustus 2021

Lamsvlees met groenten (China)

LAMSVLEES MET GROENTEN

250 gram lamsfilet in reepjes
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sojasaus
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 eetlepel olijfolie
150 gram lente-uien in snippers
125 gram sojascheuten
1 kleine rode paprika in reepjes
2 schijven ananas in blokjes
1 eetlepel tomatenpuree
zout
sichuanpeper, gemalen


Meng het vlees met sesamolie, honing, azijn, sojasaus en kruidenpoeder en laat dit twee uur marineren.
Braad het vlees in olijfolie in een wok, en houd het warm. Braad de groenten en de ananasblokjes. Roer er het vlees en de tomatenpuree door. Breng op smaak met zout en peper.
Serveren met Chinees gekookte rijst.

2 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn

Geen opmerkingen: