GEBAKKEN REUZENGARNALEN
350 gram verse reuzengarnalen
2 teentjes knoflook
1 theelepel zout
2 eetlepels honing
150 milliliter sinaasappelsap
½ theelepel geraspte gember
2 eetlepels sojasaus
1 ei
½ theelepel zout
50 gram bloem
1 mespunt bakpoeder
½ eetlepel olie
2 - 3 eetlepels water
olie voor het bakken
Pel de garnalen, maar laat het staarteinde zitten. Plet de knoflookteentjes met zout en meng met de honing, het sinaasappelsap, de gember en de sojasaus. Laat hierin de garnalen minstens 2 uur trekken. Klop het ei in een kom los. Voeg er wat zout, de bloem, het bakpoeder, de olie en het water aan toe. Verwerk dit tot een glad deeg. Verhit de olie. Haal de garnalen door het deeg en bak ze in 4 - 5 minuten goudgeel.
Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : China
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
woensdag 4 augustus 2021
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten